En fyllig Amarone, en lätt Valpolicella eller en söt Recioto?
Hur är det egentligen möjligt att få så olika viner ur en och samma druva?
Ge bort en provning på "från Valpoliciella till Amarone"!
På en "från Valpoliciella till Amarone" provning får du möjligheten att provsmaka ett antal olika italienska röda viner, en lätt Valpolicella, en fyllig Amarone, en söt Recioto och flera andra.
Provningen innehåller dessutom en kort presentation om vinets historia och framställning.
Unna dig själv eller en kär vän en garanterat njutningsfylld upplevelse!
Viktig information
Minimiålder 20 år.
Tidsåtgång
1.5 timmar
Antal personer
Denna upplevelse gäller för 1 person, men utbildningen sker i större grupper.
Åskådare
Upplevelsen är tyvärr inte öppen för åskådare
Klädsel
Vårdad klädsel (Enligt restaurangens klädkod)
Tillgänglighet
Bokning sker efter tillgänglighet.
Plats
Göteborg
Kod : SEAMAPA
Amaroneprovning i Göteborg:
View Locations
Amaroneprovning i Göteborg: Tillgänglighet
Bokning sker efter tillgänglighet. Vanligtvis en gång i månaden.
Amaroneprovning i Göteborg: Fascinerande fakta
Amarone della Valpolicella, vanligen kallat Amarone är ett typiskt rikt torrt italienskt rött vin, gjort på de delvis torkade druvor av Corvina (40,0% - 70,0%), Rondinella (20,0% - 40,0%) och Molinara (5,0% - 25,0% ) sorter.
Druvorna skördas mogna under de första två veckorna i oktober, genom att noggrant välja klasar med frukter som inte sitter för nära varandra, där luftflödet varit bra. Druvorna får torka, traditionellt, på halmmattor. Denna process kallas appassimento eller rasinate (torka och skrumpna) på italienska. Detta koncentrerar restsocker och smaker. Liknande är produktionen av det franska vinet de paille.
Modern Amarone framställs idag i särskilda torkningskammare under kontrollerade förhållanden. Den nya tekniken minimerar hanteringen som druvorna genomgår ioch bidrar till att förhindra uppkomsten av Botrytis Cinerea bakterier. I Amarone har kvalitén på druvans skal stor betydelse, det är den som ger tanniner, färg och smakintensiteten till vinet.
Längden på torkning är normalt 120 dagar, men varierar beroende på tillverkare och kvaliteten på skörden. Efter torkning, i slutet av januari / början av februari, krossas druvorna och går igenom ett torr jäsningsprocess vid låg temperatur som kan ta upp till 30/50 dagar. Den reducerade vattenhalten kan bromsa jäsningsprocessen, vilket ökar risken för nedbrytning och potentiella fel som kan ge vinet höga flyktiga syrorna. När jäsningen är över lagras sedan vinet på ekfat tillverkade av antingen franska och slovenska ekfat.
Amaroneprovning i Göteborg: Inte övertygad än
Amaroneprovning i Göteborg: Restriktioner
Minimiålder 20 år.
Avbokning skall ske senast två dagar innan provningen.
Följ dessa 4 enkla steg för att njuta av en oförglömlig upplevelse dag!
Köp din upplevelse
Välj bland över 10000 erfarenheter i Europa, UK och USA
Få din kupong via e-post eller post
Din kupong kan skickas ut till dig, eller skickas direkt till din inkorg med en personlig pdf kupong fastsättning ut hemma eller framåt på.
Aktivera din kupong
Mottagare besökte vår hemsida för att aktivera voucher eller byta till något annat i vårt sortiment.
Här kan du få hjälp med frågot kring utbyte och uppgradera ditt värdebevis, leveranstider , information om produkter, företagens tjänster och mycket mer. Visa vanliga frågor här